Canada 2010

Canada >> Bos, bos…

Even weer een berichtje uit het vervelende Canada 🙂

We hebben het geweldig naar ons zin hier en weer ongelooflijk veel gezien in de afgelopen dagen.
Na ons vertrek uit de gezellige B&B (die ons nog een zakje lunch meegaven met zelfgemaakte muffins en drinken!) zien we verder gereden naar Nelson. Onderweg kom je door het enige stuk woestijn van Canada. Interresante tour hier gedaan. Raar idee dat het zo droog is in het meest vruchtbare (de fruitmand) van Canada.
Snel hierna veranderd het landschap weer en wanen we ons in de goldrush tijd. Greenwood village is geloof ik weinig veranderd sinds die tijd. In een cafeetje ontmoeten we een Canadees die ons hele verhalen verteld over hoe hij in de oorlog in Nederland ons land eten heeft gebracht (They were so hungry, the were goddamned eating tulipbulbs!). Ook zijn oude verhalen over Canada waren erg leuk!
Het landschap wordt steeds meer bergen met bos en bos en… Zeer mooi omdat alles hier langzaam begint te verkleuren naar geel en rood.
Het weer is heerlijk nog, zo rond de 23 graden.
In Nelson zitten we in een grappig motel op een superplek, midden in de mainstreet van dit stadje. (een romantische kamer met een stapelbed 🙂
Gisteren hebben we de zalmen die nu terugkomen gezien in Kokanee Creek. Wat een hoop! (zie foto)
Daarna naar boven gereden naar Kokanee glacier op een weg die voor een gewone auto goed te doen zou zijn. Nou ja, goed te doen was anders maar de paar deukjes in de onderwarsbalken vallen vast niet op 🙂 De weg was 17 km omhoog en we hebben er heen bijna 1.30 uur over gedaan.
Het was de moeite waard. Een prachtig meer in de bossen en een paar mooie wandelroutes hier. De enige andere mensen hier was een gezin met jonge kinderen. De vrouw kon ons beertechnisch niet echt geruststellen en zei dat hier erg veel beren zaten. Ze had ze vaak in haar achtertuin en al een keer in huis. Ze zei ook vooral veel en hard te praten tijdens het wandelen om maar niet per ongeluk eentje tegen te komen.
Ok, toch maar het korte rondje om het meer gelopen… Na 3/4 rondje zagen we verse berenklauwsporen op de grond en een afgekloven visje. Nog maar een stapje harder toch!
Aan het einde van de dag was het nog heerlijk weer en hebben we nog even op het strand bij Nelson gelegen.
Vandaag door naar Golden. (zo’n 400 km).
Liefs Sander en Linda

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: