Canada, Icefield parkway
Canada 2010

Canada >> BBC

BBC (Beautiful British Columbia)

Jaahh! Het is gelukt! onze eerste internetverbinding! In een land waar je verwacht dat op elke straathoek en hotel wifi zit. In een land waar dat ook zo is alleen niemand tot dusver verstand had van wachtwoorden en beveiligde verbindingen! We zijn 10 september na een soepele en rustige vlucht zonder vertragingen aangekomen op Vancouver. Na de douane snel onze huurauto gehaald.
Bezorgd werd ons vermeld dat we de kleinste autocatogorie hadden en of we niet wilden opschalen. Na 2 seconden twijfel toch besloten dat het hier wel mee zou vallen met die kleine catogorie en inderdaad; We kregen een KIA forte. (Kia ceed, maar dan sedan) Een mega-kofferbak waar bijna 3 koffers in kunnen lachte ons tegemoet en we waren blij dat we geen geld hadden verspilt aan het ‘opschalen’.
Uit de garage van Avis reden we gelijk de Vancouver-verkeerjungle in. Pfff, deze stad lijkt verkeerstechnisch op NY! En ons hotel zat midden in het centrum… Maar we komen er gelijk goed in. Ook leerden we gelijk dat als er 5 lanes zijn waarop je allemaal 60 km/h mocht rijden het geen probleem is om je auto op de rechterbaan te parkeren… Leuke breaktest! Maar geen zorgen alles ging goed!
‘s avonds geprobeerd wakker te blijven, maar na 24 uur wakker te zijn geweest hebben we het om 7 uur ‘s avonds opgegeven en zijn gaan slapen.

De volgende dag een mooie rit richting Penticton (390 km) WAUW! WAT EEN LAND! Na Vancouver 100 km uit te zijn val je direct in de prachtige bergen en natuur! onbeschrijvelijk en daarom ipv een paar foto’s!
We hebben al zoveel gezien dat we het idee hebben hier al een paar dagen te zijn! Goede manier om onze eerste trouwdag te vieren!
Waarschuwingsborden langs de kant van de weg geven aan specifiek voor welke overstekende dieren je moet uitkijken. (mountaingoats, anders als onze berggeit.., elanden en mountainsheep).
Al deze beessies stonden keurig binnen een km vanaf het bord ergens langs de kant van de weg te poseren! We vermoeden dan ook dat ze ze zelf er neer hebben gezet 🙂
Geweldig zoveel wild als hier rondloopt! Ze lopen ook niet weg als je met de auto stopt om een foto te maken. Ze steken nog net niet hun hoofd naar binnen.
Zelfs de ieniemienie chipmunks die ze hier hebben eten gewoon uit je hand.

Nu zitten we 2 dagen in een ongelooflijk gastvrije B&B bij Cindy en Richard. Ze hebben 2 kamers, maken homecooked breakfast en vers fruit voor ons en de kamers zijn voorzien van flosdraad tot vitaminepillen, van ochtendjas tot een jaargang national geographics…

Zo leuk allemaal! We vinden het hier geweldig so far!

oja mam. de waterfall hebben we niet bezocht omdat naast de 7 waarschuwingsborden voor autodieven een zeer onguur type stond rond te hangen. Beetje vreemd en we vertrouwden het niet, dus verder gereden naar de prachtige Lightning lakes. Zie foto’s

Canadian greetings,
Sander en Linda

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: