Canada 2010

Canada >> Beren op de weg

En toen waren we al weer een week verder! Tegen alle verwachtingen in hebben we ook deze week weer een heleboel gezien en meegemaakt!

In Jasper werd het nog wat kouder; het ging sneeuwen! Op onze weg daar boven naar Maligne Lake werd het al witter en witter! Boven wel een mooie (winter)wandeling gemaakt. We zagen vogels en eekhoorns verward gaan hamsteren! Die dachten dat ze ergens 2 maanden gemist hadden. Want mocht je net denken; goh logisch zo hoog in de Rockies, daar is het wat kouder…; niet echt! Het was zo’n 20 graden te koud voor de tijd van het jaar. Vele locals maakten hier ons graag constant op attent (I lived here for 40 years and never was it this cold in September!) fijn toch! Ach we hebben weer mooie/bijzondere foto’s kunnen maken. (alvast voor de kerstkaarten 🙂

300 km verderop in Clearwater was onze volgende stop en met 20 graden en een zonnetje een stukje aangenamer! Bij Blue River zijn we met een yetboat op zoek gegaan naar wat beren. (tot nu toe hadden we alleen nog sporen gezien). Op zo’n tour moet je ook maar net geluk hebben want het is natuurlijk geen dierentuin waar ze netjes staan te wachten. Onze gids heeft een 20 min. gezocht en toen hadden we geluk! Heel veel geluk! We zagen namelijk een moederbeer naar de waterkant komen met haar 3 cubs! 15 meter van de kant lagen wij doodstil te dobberen en hebben we een half uur lang naar ze kunnen kijken/foto’s maken zonder dat ze notie van ons hadden! 3 kleintjes is vrij bijzonder in het wild. De meeste beren krijgen er maar 1 of 2. Als ze er al 3 krijgen overleeft meestal 1 het niet. Deze 3 waren al zo’n 8 a 9 maanden oud en gaan het dus wel redden. Het was de moederbeer aan te zien dat ze een goede moeder is; zelf was ze aan de magere kant voor de tijd van het jaar. Hoogstwaarschijnlijk gaat ze het ook wel redden maar ze moet nog wel even dooreten!
Wat een geluk! Onze gids was zelf ook verrast door dit 4tal. Deze had hij nog niet eerder gezien. We zijn dus ook wat langer blijven liggen dan gebruikelijk!!
In Clearwater hebben we nog wat trails gedaan en watervallen bezocht in het Wells Gray Park.
Ergens onderweg stak er nog een beer op z’n dooie gemakje de weg over! We hebben even gestopt om vanuit de auto op ons dooie gemakje naar hem te kijken!

Daarna doorgereist naar Whistler. Van de gezellige guesthouses met verse eitjes van de kipjes die er omheen scharrelen naar een superchique hotel met hottubs en een zwembad in het upperclass wintersportdecor van de Olympische spelen. Pfff… wat een verschil! Mooi stadje (een soort disney, aangelegt speciaal voor de spelen). Maar dat landelijke en persoonlijke bij mensen thuis heeft toch ook wel iets. Die vragen tenminste geen 12 euro per dag voor hun wireless internet verbinding 🙂
Ook hier was het weer koud en miezerig weer. Toch zijn we de peak to peak Gondola gaan doen. Das gaaf! De langste lift ter wereld die zonder steun 4,4 km lang de ene bergpiek met de andere verbindt! zo’n 450 meter boven de grond. Alsof je tussen 2 bergen zweeft! Op het hoogste punt sneeuwde het al. Wederom; veeeel te vroeg 🙂 (En bij de spelen wilde het maar niet vallen.)
Terug met de gewone gondola-lift naar het stadje zagen we onder ons weer een beer lopen met haar jong (1 dit keer). Das al 3 keer!!

Vandaag doorgereist naar Vancouver Island met de Ferry. Weer een aangenamer zachter klimaat hier! Gelukkig! Op de ferry is het helder en blauw en zonnig! Maar…. Jawel op het eiland moeten we 200 km rijden naar Tofino. Drup, drup, plens, waai! Jawel, daar is de eerste tropische storm van dit jaar! En jawel, verrassend vroeg! Ook wel weer gaaf, het is nl. nog steeds geen greintje koud, dus; poncho’s aan en gaan kijken op het strand hoe enorm het hier tekeer kan gaan! En niet getreurd vanaf morgen zijn de voorspellingen weer een stuk beter!
Das mooi, want we hopen ergens de komende dagen wat walvissen en orka’s te spotten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: