Canada 2010

Canada >> Wauw en wauwer!

wauw en wauwer!

En dan zijn we alweer ruim een week onderweg! Het gaat snel zeg! Aan de andere kant zien we zoo ontzettend veel en verschillenda dingen dat als ik terugdenk aan wat ik allemaal gezien heb lijkt het al weer langer geleden.
Onze reis blijft van wauw naar nog wauwer gaan 🙂
In Golden hadden we een prachtige en gezellige houten lodge met een houtkachel. Het uitzicht vanuit de lodge was beyond believe; zo uit een film. We keken een dal in met daar achter bos die volledig geel aan het kleuren was. Op het veld voor ons stond nog een tipi en daar omheen wat herten te grazen… (en nee, niet voor op de BBQ!)
Deze 2 dagen wel iets minder weer gehad, maar genoeg te doen hier. Zo hebben we een wolven’park’ bezocht. Nou ja park, het zijn een man en een vrouw die een roedel wolven onder hun hoede hebben. Ooit was hij specialist voor de wolven in de filmindustrie. Maar hij heeft 2 verlaten pups onder zijn hoede genomen en strijd nu voor het behoud van de wolven in Canada.
De roedel bestaat inmiddels uit 6 wolven en de man en vrouw worden door deze wolven gezien als het alpha-paar. Ze hebben bij hun huis 5 hectare grond waar ze vrij rondlopen. Toch zijn er altijd een paar bij het hek vooraan omdat dit in de buurt is van hun leiders. Bij deze hekken kan je ze bekijken en leggen ze van alles uit over deze beesten en het beleid van Canada. Omdat deze mensen worden gezien als alphapaar kunnen ze er mee gaan lopen voor extra beweging. Ze zullen nooit (te) ver bij ze vandaan gaan. Heel bijzonder. Je kunt ook mee op zo’n hike om ze beter te kunnen fotograferen maar dat moet je ruim van te voren boeken (is ook heel duur vermoed ik). Jammer, had me heel gaaf geleken!

Na wat geweldig mooie meren (lake Emerald oa) en andere mustsees was onze tijd in Golden al weer om en hebben we (met pijn in ons hart) afscheid genomen van de lodge en plek. Door naar Banff!

en daar was het KOUD! brrr. Wel mooi helder en mooie foto’s kunnen maken bij Lake Louise. De hotel-jongen vertelde ons dat het er de dag ervoor gesneeuwd had. Nu was het 0 graden en ‘s nachts zou het zakken naar -3.
Maar ook zaterdag was het er nog mooi zonnig. Omdat de voorspelling niets dan regen weergaf voor zondag besloten we zaterdag vast een stuk van de Icefield Parkway te rijden. Deze weg staat te boek als een van de mooiste wegen om te rijden ter wereld. Wat zou het toch flauw zijn als we alleen maar in de wolken en mist deze geweldige route zouden rijden.
Dit bleek een goed plan want zaterdag hebben we daar een geweldige dag gehad. Veel gletsjers gezien en een wandeling van 10 km gemaakt. Het was 10 graden maar zonnig en dus (vooral tijdens het klimmen) warm genoeg!
Ook vandaag (zondag nog bij ons) bleek het een goed plan want toen we vandaag over de Icefield Parkway naar onze volgende bestemming ‘Jasper’ reden hadden we niets dan mist en regen!
En dan zie je echt niets! Behalve bij de grootste gletser van de rit. De Athabasca Glacier. Hiet stopte de regen en brak de lucht wat open. Spectaculair! En wat gaaf om zo’n gletsjer te zien en heen te kunnen wandelen. (Deze kan je echt nog bij komen)

Bij de ingang van het plaatsje Jasper stonden de elanden ons al op te wachten! Mooi want die hadden we nog niet gezien 🙂
Nu weer in een guesthouse beland op een mooi plekje.

Dus… we vervelen ons niet!
Dank voor jullie leuke reacties, fijn om te weten dat jullie jaloers zijn 🙂

Groetjes Sander en Linda

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: